Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tomb Raider Underworld

2014.03.31

Tomb Raider Underworld Történet

Az isteni fegyver, mely hegyeket tesz a földel egyenlõvé létezik!

Lara Croft kedvenc kalandhõsnõnk bizonyos információk tudatában, egy újabb kalandra invitál minket.
A legenda szerint, létezik egy fegyver, mely a halandó embert, olyan erõvel ruház fel, amivel képes elpusztítani az egész világot. A fegyver nem más, mint Thor pörölye!

Réges-régen, amikor a legendák születtek, létezett egy civilizáció, ami a Földközi-tenger mélyén hever mostanra már. Lara a romok között bizonyítékot talál az õsi, elveszett északi civilizáció és a pöröly létezésére. Irányítsd Larat a veszélyes kaland során, fejts meg egyre érdekesebb és nehezebb rejtvényeket, de vigyáz, mert az õsi hatalomhoz vezetõ út veszélyes!

Tomb Raider Underworld Helyszínek

Fölközi-tengerFöldközi-tenger

Lara édesapja egy tragikus balesetben hunyt el, miközben Avalon után kutatott. Lara sosem osztotta azt a hitét, hogy édesanyjának köze lenne az eltûnéséhez, de Hõsnõnk a legutóbbi események óta mégis gyanakszik, így ellátogat a Fölközi-tengerre...

 

Thaiföld partjaiThaiföld Partjai

Natla szerint Avalon az északi alvilág, Helheim egy és ugyanaz. Lehetetlen bejutni Thor, a mennydörgés Istenének pörölye, a Mjölnir nélkül. Talán ezt kereste Lara édeapja Thaiföldön?

 

Croft BirtokCroft Birtok

Lara édesapja "megszabadította" Bhogovatit az összes kincstõl, és elpusztított minden információt, amely Helheimba vezethetett, de hagyott egy olyan kulcsot, amelyet csak Lara érthet meg.
Valami rendkívül veszélyeset kellett megtalálnia ahhoz, hogy elpusztítson egy ilyen páratlan régészeti lelõhelyet.

 

Dél-MexikóDél-Mexikó

Lara apjának fényképei felfedték Thor övének helyét Közép-Amerikában, és a pörölyét is, ami Grönland és Norvégia között volt elrejtve. Zip nem érti, hogy Lara hogy folytathatja a keresést Alister meggyilkolása után, de biztos Hõsnõnk benne, hogy ez az ösvény elvezet a halálért felelõsökhöz.

 

Jan Mayen-szigetJan Mayen-sziget

Thor pörölye az egyik legerõsebb fegyver az emberi mitológiában. Elég erõs ahhoz, hogy a halhatatlan félistent, Jörmungandot is elpusztítsa, miközben a világot lángba borítja az utolsó csata, Ragnarök. Ennek ellenére, Lara nem hatalmat keres, hanem válaszokat. Az igazat a mítoszok mögött, amelyeket az õsi eszközök inspiráltak.

 
Adamán-tenger

Végül Amanda rengeteget segített azzal Larának, hogy kiásta Atlantisz királynõjét. Most pedig, hogy Laránál van Thor pörölye, elég erõs ahhoz, hogy kivallassa Natlát Helheim hollétérõl, majd mindörökre eltörölje a föld felszínérõl...

Északi-tengerÉszaki-tenger

A midgárdi kígyó nyilván csak metafora egy elképesztõ méretû õsi berendezésre, és még Lara apja is eljátszadozott Helheim megnyitásával, dacára kétségbeesett törekvésének, hogy megtalálja Lara édesanyját. Ezt a kockázatot Lara vállalja, s akkor egyszer s mindenkorra megoldja ezt a rejtélyt.

Tomb Raider Underworld Fegyverek és felszerelések

Egészségcsomagok

Ezek a szokványos egészségcsomagok vágások, karmolások, rovarcsípések, lőtt sebek és ismeretlen mérgek elleni kezelésre alkalmas.

Csáklya

Ez a kiváló minőségű rozsdamentes acélhorog, a nagy szakító szilárdságú, több mint 1000 kg teherbírású lengőkötéllel gyorsan és pontosan lőhető ki, majd biztonságosan és villámgyorsan húzható vissza.

Kiegészítő Fényforrás

A kiegészítő fényforrás robosztus, vízálló világító alkalmatosság. Testre erősíthető, nagy fényerejű, továbbá fényérzékeny, tehát a környezet megvilágításától függően kapcsol ki és be.

Terepkamera

A vízhatlan kamera nagy kapacitású digitális zoommal nagy felbontású képeket készít hatalmas távolságból.

Búvár

Ez az egyedi BÚVÁR felszerelés szokatlanul kicsi és sportos merülő palackokat tartalmaz, ami szabadabb mozgást biztosít, mint a hagyományos merülő szerelés.

PDA

A legújabb generációs digitális személyi titkár, a legkülönfélébb feladatokat képes végrehajtani terepen is. Van például ultrahangos letapogató modulja, amely kis felbontású háromdimenziós térképeket készít a környezetről, archiváló és hivatkozás-kezelő könyvtára, valamint nagy hatótávolságú műholdas kommunikációs egysége.

Pisztolyok

Az RGB Mach 5 pisztoly egyesíti a katonai és versenylövészek számára kidolgozott funkciókat. Az állítható célzó berendezés, az aktív visszarúgás-elnyelő rendszer valamint a megnövelt kapacitású tárak révén mesteri kezekbe való fegyver.

Gépkarabélyok

Az Uzi géppisztolyokat eredetileg katonai lőfegyvernek szánták közelharci helyzetekre. Bár nem olyan pontos, mint a gépkarabély, és nincs olyan átütő ereje, mint egy puskának, tűzgyorsasága és megnövelt tárkapacitása miatt félelmetes fegyver.

Vadászpuska

A 12-es kaliberű GN taktikai lőfegyver 45 cm-es csővel és teleszkópos törzzsel van ellátva. Bár az első és hátsó irányzékok javítják a pontosságát, a GNT közeli harcban a legveszélyesebb, nagyobb távolságból kevésbé hatékony.

Géppuska

Az A12 Carbine géppuska a különleges műveleti egységek egyik kedvence, rövid csövének köszönhetően könnyebben hordozható, a tűzereje viszont változatlan. A teljesen automata A12 tármérete megnőtt, hogy ellensúlyozza a nagyobb tűzerőt, és nagyobb távolságból is pontos legyen.

Altatópuska

A Sheridan MK-5 sűrített gázzal és nagy kezdősebességgel lő ki egy 15 mm-es nyugtatófecskendőt. A Mark-5 záváros rendszerű fegyver, a fecskendőket egyenként kell a tárba tölteni. Nagy, vagy túlságosan agresszív állatok ellen több fecskendőre is szükség lehet, míg némely ellenféllel szemben teljesen hatástalannak bizonyulhat.

Szigonypuska

Az elsősorban víz alatti halászatra alkalmazott Stringray T-40 Carbon szigonypuska sűrített széndioxiddal lövi ki a borotvaéles fémszigonyait. A Stringray sűrített gázos fegyver, a szigonyokat egyenként kell betölteni. Pontossága és hatótávolsága víz alatt a leghatásosabb, a szárazföldön nagymértékben csökken használhatósága.

Tapadó gránát

A brit haderő által a II. világháborúban alkalmazott “tapadós bomba” szellemi örököseként a tapadógránátot eredetileg harckocsi-elhárító fegyvernek tervezték. A gránátot módosították, így bármely felületen megtapad, és nagyon óvatosan kell egy-egy mozgó tárgyra vagy ellenfélre felerősíteni.

Thor kesztyűi

Thor acélkesztyűi, amelyek nélkül a hatalmas Mjölnir kézbe sem vehető.

Thor öve

Thor megénekelt öve, a Megingjörd, a hiedelmek szerint még tovább növelte a mennydörgés istenének egyébként is bámulatos hatalmát. Csakis az öv által biztosított erőbevétellel forgatható a hatalmas Mjölnir.

Thor pörölye

A Mjölnir a mennydörgés istenének, Thornak a hatalmas kalapácsa. Azt beszélik, hogy képes volt lehozni a villámot az istenek hajlékából, és annak erejével sújtott le az ellenségeire.

 

Tomb Raider: Underworld naplóbejegyzések

Földközi-tengeri Expedíció: Apám egy tragikus balesetben vesztette életét, miközben Avalont, Arthur király mitikus nyughelyét kereste. Sosem osztottam azt a hitét, hogy Avalonnak bármi köze lenne anyám eltűnéséhez, de a legutóbbi események óta mégis gyanakszom. Eddlington professzor ismerte azokat a koordinátákat, ahol apám legközelebb vizsgálódni akart, de nem tudta, hogyan határozza meg azokat, vagy hogy talált-e már valami romot arrafelé. Ez rám vár.

Nilfheim: Nilfheim - A köd világa. Az északi mitológia kilenc világának egyike, amely a harmadikkal, Yggdrasillal van kapcsolatban. Bár világos, hogy Nilfheim az alvilág szinonimája, az eredeti források ellentmondásosak azzal kapcsolatban, hogy vajon különbözik-e Helheimtől, ahová azok kerülnek haláluk után, akik nem haltak dicső halált.

Kraken
: A kraken irtózatosan nagy mitológiai teremtmény. Létét óriási tintahalakkal kapcsolatos megfigyelésekre alapozzák. Nem tévesztendő össze az északi hagyomány tengeri kígyóival, bár mindkettőt felelősnek tartják mindenféle méretű hajók eltűnésért. Ez a bestia nyilvánvalóan nemrég fészkelte be magát ide a romok közé, utána azonban túl nagyra nőtt, és már nem tudott elmenni.

Thor: Thor a mennydörgés istene az északi mitológiában, és hatalmas fegyveréről,a Mjölnirről ismerik leginkább. A Mjölirt hol csatabárdnak, hol buzogánynak, hol pörölynek ábrázolják, de az utóbbi a legelterjedtebb. Egyéb képességei mellett feltételezhetően képes volt villámmal sújtani Thor ellenségeit. Ahogyan Excalibur legendája is egy nagy erejű antik műtárgy köré épült, Thor pörölyének mítosza is egy ősi fegyver eltorzított leírása lehet.

Thor kesztyűi: Azt beszélik, hogy Thor csak egy különleges pár vaskesztyűben tudta forgatni Mjölnirt. Nagyon valószínű, hogy a Nilfheimban talált kesztyű lehet ennek a mítosznak a forrása. A kesztyű nagy része elporladt, amikor hozzáértem, de a faragott kőcsomót, valamint a fémet a közepén nem kezdte ki az idő. Fémindák nyúltak ki belőle, amelyek tökéletesen illeszkedtek a kezem méretéhez. Nyilván ez a szíve ennek a régiségnek, a kesztyű többi részét külön toldották később hozzá.

Amanda Evert: Amanda sosem bocsátotta meg, hogy azt hittem, meghalt, és ott hagytam eltemetve Tiwanaku utolsó királynőjének perui sírjában. Amikor rájöttem, hogy életben van, és később kiszabadítottam, én sem hittem, hogy meg tudok bocsátani magamnak. Ám amikor összekülönböztünk Atrhur király Excaliburjának keresése idején, bűntudatom elhalványult, és most, hogy megtudtam Amanda közreműködött abban, ami anyámmal történt, az érzés maradéka is eltűnt. Csak azért hagytam életben, hogy majd egy napon kiszedjem belőle, mit tud, de amíg nyíltan az a célja, hogy eltegyen láb alól, nem ragaszkodom ehhez a stratégiához.

Natla: Natla volt Atlantisz halhatatlan királynője, legutóbb pedig a Natla Technologies elnök-vezérigazgatója. Évezredekkel ezelőtt valamiképpen elvesztette a kapcsolatát azokkal a hatalmas erejű műtárgyakkal, amelyek uralkodását biztosították, és újonnan tudását és értelmét ezek visszaszerzésének szenteli, utánuk járja a világ régészeti lelőhelyeit. Célja, hogy megnyissa a hetedik korszakot, amiről semmi mást nem tudok, csak hogy nagyon rossz fordulatot hozna az emberiségnek. Eltemettem őt egy elhagyott szigeten de a jelek szerint Amanda kiásta, és a saját Encyclopedia Atlanticájaként fogva tartja. Remélem, Amanda rájön, hogy egy időzített bombát dédelget, és hogy mindazt, amit Natla mond neki, Natla céljainak szűrőin megy keresztül.

Thaiföldi expedíció: Nem tudom, hogy Apám milyen mélységben dolgozott együtt Natlával, vagy mi igaz abból, amit a nő elmondott, de az biztos, hogy Natlát a saját érdekei vezérlik, emiatt csak azért segít és tájékoztat, mert ugyanazt akarja, amit én. Ezért feltételezhetem, hogy kell itt lennie valaminek - akár felderítette apám ezt a helyet, akár nem -, ami közelebb visz Avalonhoz.

Bhogavati: Bhogavati Patala, a hindu hagyomány hetedik alvilágának fővárosa. Nagák lakják - akik a leghírhedtebb leírások szerint nagy kígyóemberek. Ennek a romnak az építészeti stílusát eddig még nem találtá meg délnyugaton, és régebbi, mint bármely más hely, amit ismerek. Mindez megváltoztatja a felfogásunkat ezen hindu hagyományok elterjedéséről Ázsiában.

Naga: A nagák Patala kígyóemberei, akik többek között az amrita, a halhatatlanság elixírjének birtokosai voltak. A rom környéki őshüllők ihlették a nagák mondáját, de az is megeshet, hogy szokatlan külsejük miatt kerültek be a meglévő hindu hagyományokba.

A történelem rétegei
: A hindu romok régiek, de Nilfheim még sokkal régebbi - elég idős ahhoz, hogy a legutóbbi jégkorszak végén a tengerszint felett legyen. Ezek a romok itt stílusukban azonosak és hasonló korúak. A hinduk sokkal ősibb romokra építkeztek, így keletkezett az erős kontraszt az építészeti stílusok és az erózió mértéke között.

Thor ereje: Az emberi mitológia összes istenei közül Thor a legerősebbek közé tartozott. Az erejéről szóló történetek igazak, ahogy a kesztyű ereje is ezt igazolja. A kesztyű kövének ereje valahogy aktiválja a különlegesen elkészített tárgyakat, amelyek azután szinte súlytalanul mozgathatóak. Nem kétséges, hogy ez az avatatlan szemlélő számára úgy tűnt, mintha az ősi műkincsek birtokosa rendkívüli erővel rendelkezne.

Odin: Odin a bölcsesség istene az északi mitológiában, Thor apja. Az egyik beszámoló szerint bölcsességéért a szemét áldozta az Yggdrasil, a harmadik világ alatti forrásnál. Ott előrelátta Ragnarököt, a végső csatát, amelyben elpusztul a világ, sőt maguk az istenek is, és ő még ezt tudva sem képes megakadályozni.

Odin térképterme: A falon ez a felirat olvasható: “Fiam, a kincseid itt és a távolban, amit a holtak védelmeznek - ennek a kesztyűnek a testvére, Megingjörd és a hatalmas Mjölnir - igában tartják Jörmungandot.” Hogy a történelmi Odin vér szerinti apja volt-e Thornak, arról nem szól a fáma, de a két alak valamiféle kapcsolatban állt. Thor pörölyét, övét és kesztyűit elrejtették a világ több pontján, hogy féken tartsák a midrági kígyót, Jörmungandot. Hogy ez pontosan mit jelent, és mi a midgárgi kígyó természete, az nem ismeretes. Talán az utalás arra, hogy a műkincseket a “holtak védelmezik”, a kulcs.

A Croft-család Kriptája
: Bhogavatiban apám írt egy üzenetet nekem: “Natla, átlátok a célodon, és nem vagyok többé a bábud.” Bármiről szólt is az együtműködésük, felbomlott amiatt, amit apám talált Bhogavatiban, és igen jelentősnek kellett lennie, mivel apám soha nem szentségtelenített volna meg így egy olyan lelőhelyet. Hagyott viszont egy kulcsot, amely reményeim szerint elvezet a Thaiföldön talált műkincsek és információk rejtekhelyére.

Óriáspókok
: Ezek az óriáspókok alighanem Thaiföldről érkeztek minden mással együtt, amit apám visszahozott Bhogavatiból.

Apa titka
: Apám azt hitte, hogy Midgárd kígyójának mítosza feltárja, hogy Avalonban található a válasz anyám sorsára, ugyanakkor egy szörnyű fegyver is, amelyet Natla sohasem találhat meg. Ez egy végrendelet, amely mutatja eltökéltségét, ilyen veszélyes titkokat érintetlenül hagyott itt abban a reményben, hogy halála esetén csak én egyedül találom meg azokat. Bármennyire is meg akartam tudni, mi történt anyámmal annyi évvel ezelőtt Nepálban, azt is figyelembe kell vennem, hogy megéri-e a kockázatot, hogy közben ekkora romboló erő szabadulhat el.

Rabszolgák
: A thrall kifejezés az északi népek egyfajta rabszolgájára utal. Thor két thrall, Pjálfl és Röskva társaságában utazott, és velük volt két kecske is. Tanngrisnir és Tanngnjóstr - ők húzták a kocsiját. Két különleges kecske volt, mert Thor minden éffel megfőzhette és megehette őket, másnap reggel pedig egyetlen érintéssel feléleszthette őket újra mindaddig, amíg a csontvázuk épségben maradt. Apám alighanem erre gondolt, amikor elnevezte ezeket az eleven tigriscsontvázakat. Fogalmam sincs, mi tartotta őket életben, viszont megpillanthattam valamit abból, amit Odin emlegetett, hogy Thor műkincseit a holtak védelmezik.

Szellemkő: Évekkel ezelőtt, amikor Amandával Tiwanaku  utolsó királynőjének a sírját tártuk fel a perui Paraisó közelében, egy ismeretlen erő támadott meg minket, amely egy füstszerű energialényként jelent meg. Amanda megtalálta a forrásául szolgáló követ, és megtanulta működtetni. Amikor Bolíviában ellenem fordította, legyőztem és elvettem tőle a követ. A jelek szerint Amanda csak azért támadta meg az otthonomat, hogy visszaszerezze ezt a szellemkövet.

Szellempár
: Legutóbbi találkozásom Natlával egy elhagyott szigeten ért véget, ahol rengeteg ősi szerkezet vett körül bennünket. Az egyikük képes volt létrehozni testem és képességeim valamelyest öntevékeny másolatát. Bár nem volt bőre - szüksége sem lévén rá -, és pusztán csak leutánozta tetteimet, így ezt a taktikát alkalmaztam az elpusztítására. Úgy tűnik, hogy Amanda, Natla segítségével, létrehozott egy másik szellempárt, amit rólam mintázott, ezúttal bőrrel és saját elmével. Ha tényleg képes bármire, amire én, sőt többre, akkor fel kell kötnöm a fehérneműt, ha egyszer utánam küldi, hogy öljön meg.

Mexikói Expedíció: Thor övének lelőhelyét volt a legkönnyebb pontosítani Közép-Amerikában, Odin térképén, és egyébként is szükségem van rá a pöröly használatba vételéhez, tehát megfelelőnek látszik, hogy előbb azt szerzem meg, közben Zip tovább szűkíti Thor pörölyének pontos helyét. Zip nem érti, hogy folytathatom a keresést Alister meggyilkolása után, de biztos vagyok benne, hogy ez az ösvény elvezet a haláláért felelősökhöz. És ha Thor pörölye tényleg képes akár isteneket is elpusztítani, akkor talán végre elég erőm lesz ahhoz, hogy egyszer s mindenkorra véget vessek Natla halhatatlan uralkodásának.

Vadorzók
: Ez a térség Mexikó legtávolibb és legvadabb vidéke, elég elzárt ahhoz, hogy néhány helyi földműves ne is tudjon spanyolul, csak maja nyelven. Elég távol ahhoz, hogy állig felfegyverzett emberek költözzenek be, és elkezdjenek a védett fekete párducokra, pontosabban a melanisztikus jaguárokra vadászni. Az orvvadászok vermeket ástak, és ide kellett csalogatniuk a párducokat a környékről, de figyelmen kívül hagyták azt, hogy az itteni ősi romok csak töredékei annak, ami el van temetve.

Maja Labdacsarnok
: Az ezekben az ősi labdacsarnokokban játszott játék szabályai elvesztek a történelem folyamán, de feltételezik, hogy gyakran és nagy tétekben játszották, mivel a vesztes csapatot feláldozták az istenek oltárán. Ez számomra különösen érdekes, mivel a hiedelmek szerint Xibalba, a maja alvilág egy bálterem alatt található.

Maja Naptár
: A maják számos naptárat készítettek különféle célokra. A szoláris naptáruk tizennyolc, egyenként húsz napos hónapból állt, amit öt további nap egészített ki egy teljes, 365 napos évre. A hónapok neve az idők során a távolságtól függően változott, de az öt kiegészítő napot névtelen napokként ismerték. Ezektől féltek, mert a hitük szerint ekkor megnyílnak az alvilág kapui.

Xibalba: Xibalba- a félelem hona. Nem ismeretes, hogy Xibalbát valami természetfeletti túlvilágnak gondolták, vagy csak egy város volt, ahol az emberek a halált imádták. Feltételezett helyként általában Guatemalát jelölték, de úgy tűnik, Xibalba észak-nyugatabbra van, mint korábban gondolták. Ha Thor műkincsein talált mintázat alátámasztja a helyi alvilági mondákat, akkor találhatok az apám által Bhogavatiból hazahozott thrall tigrisekhez hasonló dolgokat.

Xibalba urai
: Több helyen is említik, hogy Xibalba szerette törpékkel megalázni a látogatóit, mielőtt a halálos csapdákat rejtő szobákba küldte őket. Ezek a tematikus próbák állítólag a látogató érdemeit voltak hivatottak vizsgálni, de az igazi szándék a legyilkolásuk lehetett, puszta kedvtelésből.

Újra felkeresett rétegek: Amint azt Thaiföldön láttam, ez is egy példa arra, hogyan építkezik egy régi kultúra egy még ősibbre. A maják építészete hasonló stílusú és korú, mint amit Niflheimben és Bhogovati alatt találtam. Talán a hinduk Sivát és Kalit állították a romok fölé, hogy lezárják azokat, mivel elárasztották őket a tigristhrallok, amilyet apám is hozott haza egyszer.

Ragnörök
: Az északi legendák szerint a világ Ragnörök hősi csatájával ér véget, amiben meghalnak az istenek, a szörnyek, és elpusztul a civilizáció. Ebből a világvége mítoszból magasan kiemelkedik Jörmungand, a midgárdi kígyó, amely olyan óriási, hogy az egész világot átöleli a tenger fenekén. Ragnörök ideján a midgárdi kígyó felemelkedik, áradásokat okoz, és mérget okád a levegőbe. Thor a Mjölnirrel megöli Jörmungandot, de maga is meghal a kígyó mérgétől.

Maja Rabszolgák
: A jaguárokkal és a maja harcosokkal ugyanaz történt itt, mint a tigrisekkel Thaiföldön. Bármi, ami beleesik abba a mérgező, ragyogó folyadékba, elpusztul, de eleven marad, mindössze egyetlen céllal, hogy megölje és a medencébe hajítsa az arra járókat, akik ezután csatlakoznak az őrséghez. A későbbi civilizációk valószínűleg lezárták a romokat, nemcsak azért, hogy védekezzenek a lenti thrallok ellen, hanem hogy megállítsák a kíváncsiskodókat, nehogy ők is csatlakozzanak a műkincseket védő élőhalott sereghez.

Eitr
: Az északi mondákban az eitr az istenek örök életét biztosító elixír volt, ám paradox módon kígyók - például a midgárdi kígyó - mérgének formájában. Ez hasonlít az amrita hindu, illetve az ambrózia görög fogalmához. Csak az északiak kerültek a legközelebb az igazsághoz, hogy ez az anyag valójában méreg, és az örök életnek csak a külső megnyilvánulását nyújtja, mozgatva a holttesteket. Valahol lennie kell egy hasonló medencének, amiben ezt az anyagot tárolták Bhogavatiban is. Ezekben hozták létra a tigristhrallokat, és vagy elpusztultak a múltban, vagy apám tüntette el őket valahogy.

Thor öve: A monda szerint csak Thor bűvös öve, a Megingjörd biztosít elegendő erőt a Mjölnir forgatásához. Most már értem, hogy az öv - amellyel a későbbi használói díszítették - a kesztyű erőforrása. A kesztyű vezeti az öv erejét azokba a nagy tárgyakba, amelyeket nélküle meg sem lehetne mozdítani. A két kesztyűben, amit találtam, maradt még némi energia, amely gyorsan lemerült az öv feltöltő ereje nélkül. Azt hiszem, van már ötletem Thor pörölyének működtetéséhez, ha megtalálom.

Jan Mayeni Expedíció: Miután Thor övét és kesztyűit a világ civilizációihoz közelebbi részeiben találtam meg, biztos vagyok benne, hogy a pörölyét viszont itt fogom meglelni, háborítatlanul. Ha már ez a hely annyira távol esik mindentől, hátha nem nehezítik majd kóbor élőhalottak a keresést.

Viking rabszolgák: Ami nem világos, hogy ezek a szegény lelkek vikingek voltak-e, akik erre csatangoltak, és az eitr áldozatául estek, majd thrallokká változtak, vagy ezek az élőhalott őrök sokkal régebbi harcosok, akiknek a megjelenése később befolyásolta a következő északi kultúrát. Akárhogy is, ádázul és kitartóan képesek harcolni, talán tőlük ered a rettenthetetlen viking harcosok története.

Valhalla: Walhalla - A holtak csarnoka. A dicső halált halt harcosok lelkét a valkürök kísérték Odin e nagyszerű csarnokába. Naponta lemészárolták egymást a gyakorló küzdelmekben, hogy felkészüljenek a Ragnörök végső csatájára, és másnap feltámadtak, és újrakezdték a gyakorlást. Ez a hely képviseli a legvilágosabb kapcsolatot a mítosz és ezen eleven holttestek valósága között, akiket az északi népek által Mjölnirnek nevezett műkincs védelmére rendeltek.

Valgrind
: Valgrind - a szent kapu. Nem csak méretével, hanem ravaszságával is oltalmazza a Walhallát, mivel csak kevesen tudják, hogyan nyitható. Most már értem, hogy kell hozzá megértés, ismeret valamint az erő, amit Thor relikviái biztosítanak.

Walkürök
: Valkürök - a holtak kiválasztói - kisebb istenségek voltak, akik eldöntötték, melyik elesett harcos érdemes arra, hogy Walhallába kísérjék. Gyakran szárnyas sisakos vagy lovas asszonyként ábrázolják őket, de többet elárul a tény, hogy a farkast jelölő ó-északi szó valkürlovast jelent. A hiedelem szerint a valkürök és hátaslovaik a csata után a holtakra ereszkedő, és közölük válogató hollók és farkasok metaforái.

Yeti rabszolgák: Bár nehéz azonosítani a jeti holttestét, miután elvesztette a szőrzetét, ezeken a lényeken egyértelműen látszik, mik voltak valaha. Akár képesek voltak felfegyverkezni a régmúltban, akár csak idomított vadállatként tartották őket, félelmetes teremtmények voltak, lehettek az óriások is, amelyek benépesítik az északi mitológiát.

Thor pörölye: A Mjölnir volt Thor rendkívüli erejű fegyvere, amelyet főleg óriások ellen forgatott, hogy azután a Ragnörök csatájában végül elpusztítsa a midgárdi kígyót. Csak akkor működik, ha rajtad van az öv és a kesztyű, ezek a műtárgyak sokkal régebbiek, mint az őket, halhatatlanná tévő mitológia, és az emberek, akik később elrejtették őket a világ több pontján. Az északi mítoszok csak Mjölnirnek arra a rendelésére összpontosítottak, hogy legyőzze Jörmugrandot, és elsiklottak afelett, hogy elsősorban a Mjölnir az, amivel a midhárdi kígyó elszabadítható.

Adamán-Tengeri Expedció: A Thor pörölyéhez vezető átjáró kövébe Odin azt írta: “Thor, fiaim közül a legnagyobb és a Föld legnagyobb fegyvere, végre ismét egyesültek. Amint visszatérek, a régi rítusok és a Mjölnir erejének segedelmével együtt feltörjük Helhiem pecsétjeit, és betöltjük a végzetünket.” Nem szeretem a régi rítusok hangját, sem a beteljesített végzeteket, látván, hogy az északiknál ez a teljes pusztulást jelenti Ragnörök csatájában, de  legalább velem van Mjölnir ereje és az eszköz, amivel kiszedhetem Natlából a szükséges információt.

Északi Jeges-Tengeri Expedíció: A Natlától kapott koordináták az Északi Jeges-tengerre mutatnak, Grönlandtól északkeletre. Nem tudom, hogyan akar eljutni Helheimba, de én azt tervezem, hogy lyukat ütök a jégen, és egyenest lemerülök. Ha nem kapok végre választ a kérdéseimre, akkor nagy baj lesz.

Helheim: Helheim - Hel világa. Itt Hel istennő (akit félig nő, félig holttest alakban ábrázolnak) uralkodik azon lelkek felett, akik haláluk után nem távoztak a Walhallába. A Romos út és a felvonóhíd állapotából ez a hely még régebbi lehet, mint Niflheim. Valamikor még a víz fölött is lehetett. A felső rész mélyen beágyazódott a sarki jégbe, tehát kell lennie valahol egy másik, szárazabb bejáratnak felülről. Natla adhatott volna pontosabb koordinátákat, most viszont azt hiszem, inkább bemegyek a főbejáraton.

Yggdrasil
: Yggdrasil - A hármas számú világ és a kilenc világot elem az északi világképben. A felvetések szerint Helheim Yggdrasil gyökerei alatt terült el. Van egy másik mítosz, ami szerint egy hatalmas kígyó, Níóhöggr, rágja Yggdrasil gyökereit. Ez valószínűleg a midgárdi kígyó egy másik változata, ami ugyancsak azt az elméletet támogatja, hogy ez a hely szörnyűséges fenyegetést jelent a világra.

Nornok
: A nornák istennők voltak, akik az emberek sorsát irányították, és több kultúrában, így a görögökében is, gyakran három nőalakban - fiatal, középkorú és öreg - ábrázolták őket, akik a múltat, a jelent és a jövőt jelképezték. Egy kissé összefonódtak a valkürökkel, akik szintén Yggdrasil gyökerei alatt éltek, és a lét szövedékét szőtték, amely mindenfelől a világ végéhez vezetett.

Anya
: Végül apámnak igaza lett, és nekem is. A gondolat, hogy anyám hirtelen felbukkan abban a hideg romban a világ tetején, leírhatatlan szomorúsággal tölt el. Mindegy, hogy az eitr-be esve lelte halálát, vagy a thrallok elé vetették, remélem, gyors véget ért. Bárcsak jobb sorsban lett volna apámnak és anyámnak, mint amit felfedeztem, de legalább megtudtam az igazságot, és végre lezárhatom ezt a fejezetet, hogy továbblépjek a következőre.

 Tomb Raider Underworld Szereplõk

Lara Croft

Lara CroftLara maga számos családi tragédiát átélt a múltban, többek között mindkét szülõje különbözõ alkalmakkor történõ halálát kislány korában. Mint a szakma által elismert lángelme, ugyanakkor az olimpiai standardoknak is megfelelõ tornász, Lady Croft nemcsak a tudományos körök, de a politikai közösségek vad spekulációinak és szenvedélyes vitáinak gyakori tárgya, nem beszélve a celebritásokkal foglalkozó médiáról. Egyformán istenítik és gyalázzák, mely alapján korunk talán egyik legelbûvölõbb és legenigmatikusabb figurája.

 

Lara Croft a Surrey-beli Parkside Kórházban született Lady Amelia Croft, és a közismert régész, Lord Richard Croft, Abbingdon néhai grófja lányaként. Háromtól öt éves koráig az Abbingdoni Leányiskolában tanult, ahol gyorsan kiderült, átlagon felüli tehetséggel megáldott gyermekrõl van szó.

 

Hõsnõnk kilenc évesen túlélt egy himalájai repülõ-szerencsétlenséget, melyben édesanyja sajnálatos módon életét vesztette. Rendkívüli életútjának elsõ, emlékezetes történetében valahogy sikerült élve megúsznia egy egyszemélyes, tíz napig tartó vándorlást a Himalája hegyei között, mely köztudottan a Föld egyik legveszélyesebb vidéke. Ezek után Nepál fõvárosában, Katmanduban a legközelebbi bárba sietett, hogy udvarias telefonhívásban érdeklõdjék édesapjától, alkalmas lenne-e számára, hogy érte jöjjön, és elvigye a felhõk fölüli városból.

 

A tragédia után következõ hat év során Lara ritkán távozik apja oldaláról, akivel körbeutazzák a világot, egyik régészeti ásatást a másik után látogatva meg. Ez alatt az idõ alatt állítólag magántanároktól sajátította el az általános mûveltség megkövetelte tananyagot, ám talán pontosabban fogalmaznék, ha azt mondanám, inkább Lord Croft teljes munkaidõs növendéke volt.

 

Amikor Lara tizenöt éves volt, édesapjának nyoma veszett Kambodzsában. A hatóságok, és maga Lara kiterjedt kutatásai csupán olyan emberi maradványokat eredményeztek, melyeket nem lehetett tökéletesen azonosítani. Mivel Lord Croft holtteste hivatalosan nem került elõ, Lara nem örökölhette közvetlenül a Croft címet, és hõsnõnk kisebb családi viszályba keveredett nagybátyjával, Lord Errol Crofttal az abbingdoni birtokok feletti uralomért. Lara végül megnyerte a jogi csatározást, és átvette örökségét, ám az ügy következtében a Croft családban mély szakadék keletkezett, és Larától elhidegültek rokonai.

 

Lady Lara Croft tudományos tevékenysége ezek után már-már elhomályosította apja karrierjét; tizenöt, nemzetközi jelentõséggel bíró, régészeti ásatásoknak helyet adó terepet fedezett fel. Ezek a területek még mindig új és érdekes bepillantásokat tesznek lehetõvé a múltba. Senki sem tagadhatja Lady Croft elképesztõ méretû hozzájárulását a régészethez, habár a hölgy nincsen becsmérlõk híján sem.

 

Lara módszerei gyakran kerülnek kitárgyalásra a hivatali tisztviselõk, illetve a többi, gyakorló régész disputáiban. Számos módon szokták jellemezni, a nemes emberétõl a beszámíthatatlan kategóriájáig. Néhány tudós rámutatott arra, hogy a hölgynek a dokumentálás iránt tanúsított hanyagsága, valamint a nyers erõt használó metodológiája számos terepet megfertõzött, és több kárt okoz, mint hasznot hajt. Még olyan (meg nem erõsített) vádak is felmerültek, melyek szerint Lara valójában különbözõ tárgyakat visz el ezen lokációkról, mielõtt értesítené a nemzetközi közösséget, valamint hogy a csini-csajszi nem több a kelleténél jobban felmagasztalt ereklyevadásznál.

 

A bulvárlapok bálványozása ellenére Lara Croft magánélete felett a legkomolyabb elhatározással õrködik. Sohasem adott interjút, és semmiféle személyes kommentárt nem tett a vele kapcsolatos híresztelésekre, lévén jobban szereti a család ügyvédjei, Hadrgraves és Moore által kiadott rövid, hivatalos nyilatkozatokban kifejezni magát.

 

Feltételezhetõen számos nem hivatalos biográfia látott világot a fiatal grófnõrõl, melyek vad és fantasztikus teljesítményként éltetik Lara hõsi tetteit, gondoljunk csak az élõ dinoszaurusz felfedezésére a Kongo völgyében, vagy a hírhedt nevadai 51-es Körzetbe való beszivárgásra. A Croft Birtokok hivatalos közleménye ezeket így véleményezi: "... ezen könyvek a végletekig ostobák: a totális fikció szégyenteljes, értéktelen manifesztációi."

 

Mindazonáltal ha bárkinek kedve támad akár egy felületes kotorászásra is az Interneten a Megmagyarázhatatlan, a Titokzatos, netalán a Tökéletesen Hihetetlen után, jó néhányszor fel fog bukkanni az orra elõtt Lara Croft neve. A hölgy nemcsak a konspiratív elméletgyártók, de a folyamatosan változó történelem rajongóinak is bálványa.

 

Úgy tûnik, minél mélyebbre ásunk Lady Croft életében, úgy válik Lara egyre elképesztõbbé és titokzatosabbá. Talán hasonlóan az általa felfedezett régészeti lelõhelyekhez, csak kapargatni tudjuk ennek a hihetetlen hölgyemény lényének a felszínét, míg az összetett és kifürkészhetetlen titkok mélyen benne eltemetve maradnak.

Jacqueline Natla

Jacqueline NatlaAtlantisz királynõje, most Amanda csapattársa. Larát befolyásolja, hogy megszerezze Thor pörölyét, közben a gonoszság megtestesítõje. Az atlantiszi eset óta orrol Larára, rengeteg vétséget tett/tesz hõsnõnk ellen...

Célja, hogy elpusztítsa a világot, a hetedik korszak, Ragnarök eljövetelével.

 

Amanda Evert

Amanda EvertNatla jobb keze, célja, hogy Lara Croft-ot tönkretegye, mégis elõtör belõle néha valami, ami mégis arra készteti, hogy segítse Lara útját. Kiismerhetetlen nõszemély, õ sem tudja, hogy mit akar.

 

 

Szellempár
 

SzellempárA szellempár Lara Croft pontos fizikai, illetve külsõ paramétereivel bír. Saját gondolkodása van, de arra is alkalmas, hogy pontosan utánozza az ellenfelei mozdulatait. Mivel nincs lelkiismerete, motivációja vagy bármilyen fajta lelke, a szellempár nagyon veszélyes.

 

Zip

ZipLara csapatának technikai embere, akinek az a feladata, hogy technikai és logisztikai támogatást nyújtson Lara törekvéseihez szerte a világban - Õ a srác a furgonban, vagy Lara birtokának szerver-termében, és Lara állandó távoli társa a rádiós headset-en keresztül. Egy jó szövegû srác, aki részben techno-õrült, részben józan paraszti ésszel rendelkezik. Egykor csúcson volt, de néhány év a börtönben egy fokkal lejjebb hangolta, és megnövelte a haragját minden intézményes dolog ellen. Az egykori számítógépes hacker, most Larával dolgozik a kihívás, és az izgalom kedvéért. Személy szerint, hûséges Larához, és ez a legnagyobb móka, amiben része lehet, anélkül, hogy letartóztatnák.

Alister Fletcher

AlisterAzért van itt, hogy tesztelje az elméleteit, titkokat tárjon fel, melyeket senki más nem lenne képes, és mert ez az a hely, ahol különc tudása valóban hasznos. Alister merev és ingerlékeny; túl komolyan veszi saját magát.

 

 

Winston Smith

Winston SmithWinston családja generációk óta kötõdik a Croftokhoz, õ is a család komornyikja, mióta kitüntetéssel leszerelt a hadseregbõl a húszas évei végén; akárcsak az apja õelõtte. A Croft Birtokra költözött, és õ maradt az egyetlen bentlakó alkalmazott a felesége halál után, még Lara születése elõtt. Õ gondoskodik Lara minden alapvetõ igényérõl, sõt messze túlteljesíti egy hagyományos komornyik kötelességeit, ha Lara szokatlan életmódját és mániáit nézzük, ennek ellenére soha nem okozott csalódást az úrnõjének. Hûsége Larához, a lány szüleihez és a Croft Birtokhoz nem kérdéses.

Tomb Raider Underworld Mozdulatok, irányítás

CTRL Guggolás, gurulás, vetõdés, mélyre merülés
Space Ugrás
Q Csáklyázás
Y Manuális célzás. A csáklyával is mûködik
E Akció gomb. Tárgyak felvétele, rúgás
CapsLock Gránát dobása, tárgyak, kövek eldobása.
Escape Szünet, mentések betöltése, mentés. A Demóban nem mûködik)
Tab Inventory/PDA elõvétele, távcsõ
V Medipack adás
R Fegyverváltás
Shift Gyorsfutás
F Elemlámpa
Egér bal gomb Lövés
Egér jobb gomb Fegyver elõvétele, elrakása
Egér görgõ Irányítás
Alt Séta, lopakodás
A belassulós fejlövéses gyilok: Amikor az adrenalin szint maximumon van, akkor menjünk közel az ellenfélhez, eközben tartsuk rajta a fegyvert, akár lõhetjük is. Azután Q (csáklya) lenyomása. Ez után már nem szabad lõni. Belassul az idõ, a megjelent piros célkeresztet pedig gyorsan bevisszük az egérrel az ellenségen lévõ szürke célkeresztbe, majd ha odaért, egy lövés, és kész is. Az adrenalin szintet az életszint mellett látod, ez ugyanaz, mint a levegõ szintje, amikor a víz alatt vagy.
A fejenugrásos gyilkolás. Bal kézzel tartsd nyomva a H-t, nyomogasd a Space-t, a jobb kézzel meg irányíts. Ugorj rá az ellenre, ugrás tovább, vagy vissza, közben lõdd egyfolytában.

Szaltó kombinációk:

Szaltó levegõben

(SzL)

Elõre +ugrás,ugrás

Nyomd meg gyorsan egymásután kétszer az ugrást.

Tigrisbukfencbõl felugrás

(TBF)

Elõre + gugg,gugg

Nyomd meg gyorsan egymásután kétszer a guggolást.

A következõ szaltókhoz „be kell ugrani” SzL vagy TBF segítségével, ezek lenyomása után rögtön jöhet a többi.

Crouch szaltó

Elõre + guggolás ismétlõdõen

Nyomogasd egymásután a guggolást. Lara kézen szaltózik.

Jump szaltó

Elõre + gugggugggugg + ugrás

Nyomogasd egymásután a guggolást, és a végén, amikor a nagy szaltót kezdi, nyomd meg az ugrást.

Váltott crouch szaltó

Elõre+gugg +gugg +ugrás +ugrás +gugg

Kezdj el kézen szaltózni, közben válts ugrás nyomogatására, ekkor Lara átforog és hátrafelé folytatja, a nagyszaltóhoz nyomj egy guggolást.

Váltott jump szaltó

Elõre +gugg +gugg +ugrás +ugrás +ugrás

Kezdj el kézen szaltózni, közben válts ugrás nyomogatására, ekkor Lara átforog és hátrafelé folytatja a szaltót.

Rúdon forgás kombinációk:

Váltás fent

Ellentétes irány megnyomása

Amikor Lara épp a rúd fölé érkezik, nyomd be az ellentétes gombot.

Váltás lent

Ellentétes irány megnyomása

Amikor Lara  vízszintes helyzetbe érkezik a rúdról lefele, nyomd be az ellentétes gombot.

Egyéb kombinációk:

Falra merõleges elugrás

Oldalra gomb elengedése +hátra,ugrás

Hogyan is kell a faltól elugrani lengés közben…

Fejesugrás

Elõre +ugrás,gugg

Közel azonos idõben nyomd le – de elõbb az ugrást, majd guggolást.

Kézenállás

Fel + ugrás hosszan

Párkányon kapaszkodás esetén tartsd folyamatosan nyomva az ugrást.

A Tomb Raider Underworld pályák irányítása, mozgásai

W, vagy

Elõre

A, vagy

Balra

D, vagy

Jobbra

S, vagy

Hátra

CTRL

Guggolás, gurulás, vetõdés, mélyre merülés

Space

Ugrás. Ha többször megnyomod futás közben, akkor nagyobbat, messzebbre ugrik.

Q

Csáklyázás

Y

Manuális célzás. A csáklyával is mûködik

E

Akció gomb. Tárgyak felvétele, rúgás

CapsLock

Gránát dobása, tárgyak, kövek eldobása.

Escape

Szünet, mentések betöltése, mentés. A Demóban nem mûködik)

Tab

Inventory/PDA elõvétele, távcsõ

V

Medipack adás

R

Fegyverváltás

Shift

Gyorsfutás

F

Elemlámpa

Egér bal gomb

Lövés

Egér jobb gomb

Fegyver elõvétele, elrakása

Egér görgõ

Irányítás

Alt

Séta, lopakodás

A belassulós fejlövéses gyilok:

Amikor az adrenalin szint maximumon van, akkor menjünk közel az ellenfélhez, eközben tartsuk rajta a fegyvert, akár lõhetjük is. Azután Q (csáklya) lenyomása. Ez után már nem szabad lõni. Belassul az idõ, a megjelent piros célkeresztet pedig gyorsan bevisszük az egérrel az ellenségen lévõ szürke célkeresztbe, majd ha odaért, egy lövés, és kész is. Az adrenalin szintet az életszint mellett látod, ez ugyanaz, mint a levegõ szintje, amikor a víz alatt vagy.

A fejenugrásos gyilkolás.

Bal kézzel tartsd nyomva a H-t, nyomogasd a Space-t, a jobb kézzel meg irányíts. Ugorj rá az ellenre, ugrás tovább, vagy vissza, közben lõdd egyfolytában.

Szaltó kombinációk:

Szaltó levegõben

(SzL)

Elõre +ugrás,ugrás

Nyomd meg gyorsan egymásután kétszer az ugrást.

Tigrisbukfencbõl felugrás

(TBF)

Elõre + gugg,gugg

Nyomd meg gyorsan egymásután kétszer a guggolást.

>A következõ szaltókhoz „be kell ugrani” SzL vagy TBF segítségével, ezek lenyomása után rögtön jöhet a többi.

Crouch szaltó

Elõre + guggolás ismétlõdõen

Nyomogasd egymásután a guggolást. Lara kézen szaltózik.

Jump szaltó

Elõre + gugggugggugg + ugrás

Nyomogasd egymásután a guggolást, és a végén, amikor a nagy szaltót kezdi, nyomd meg az ugrást.

Váltott crouch szaltó

Elõre+gugg +gugg +ugrás +ugrás +gugg

Kezdj el kézen szaltózni, közben válts ugrás nyomogatására, ekkor Lara átforog és hátrafelé folytatja, a nagyszaltóhoz nyomj egy guggolást.

Váltott jump szaltó

Elõre +gugg +gugg +ugrás +ugrás +ugrás

Kezdj el kézen szaltózni, közben válts ugrás nyomogatására, ekkor Lara átforog és hátrafelé folytatja a szaltót.

Rúdon forgás kombinációk:

Váltás fent

Ellentétes irány megnyomása

Amikor Lara épp a rúd fölé érkezik, nyomd be az ellentétes gombot.

Váltás lent

Ellentétes irány megnyomása

Amikor Lara  vízszintes helyzetbe érkezik a rúdról lefele, nyomd be az ellentétes gombot.

Egyéb kombinációk:

Falra merõleges elugrás

Oldalra gomb elengedése +hátra,ugrás

Hogyan is kell a faltól elugrani lengés közben…

Fejesugrás

Elõre +ugrás,gugg

Közel azonos idõben nyomd le – de elõbb az ugrást, majd guggolást.

Kézenállás

Fel + ugrás hosszan

Párkányon kapaszkodás esetén tartsd folyamatosan nyomva az ugrást.

XBox 360:

 

B

Guggolás, gurulás, vetõdés, mélyre merülés

A

Ugrás. Ha többször megnyomod futás közben, akkor nagyobbat, messzebbre ugrik.

X

Csáklyázás

Jobb analóg

Manuális célzás. A csáklyával is mûködik

Y

Akció gomb. Tárgyak felvétele, rúgás

RB

Gránát dobása, tárgyak, kövek eldobása.

Start

Szünet, mentések betöltése, mentés. A Demóban nem mûködik)

Back

Inventory/PDA elõvétele, távcsõ

Elõre gomb

Medipack adás

Jobb gomb

Fegyverváltás

LB

Gyorsfutás

Bal gomb

Elemlámpa

RT

Lövés

LT

Fegyver elõvétele, elrakása

 

 

A belassulós fejlövéses gyilok:

 Amikor az adrenalin szint maximumon van, akkor menjünk közel az ellenfélhez, eközben tartsuk rajta a fegyvert, akár lõhetjük is. Azután X (csáklya) lenyomása. Ez után már nem szabad lõni. Belassul az idõ, a megjelent piros célkeresztet pedig gyorsan bevisszük az egérrel az ellenségen lévõ szürke célkeresztbe, majd ha odaért, egy lövés, és kész is. Az adrenalin szintet az életszint mellett látod, ez ugyanaz, mint a levegõ szintje, amikor a víz alatt vagy.

 

Szaltó kombinációk:

Szaltó levegõben

(SzL)

Elõre +ugrás,ugrás

Nyomd meg gyorsan egymásután kétszer az ugrást.

Tigrisbukfencbõl felugrás

(TBF)

Elõre + gugg,gugg

Nyomd meg gyorsan egymásután kétszer a guggolást.

A következõ szaltókhoz „be kell ugrani” SzL vagy TBF segítségével, ezek lenyomása után rögtön jöhet a többi.

Crouch szaltó

Elõre + guggolás ismétlõdõen

Nyomogasd egymásután a guggolást. Lara kézen szaltózik.

Jump szaltó

Elõre + gugggugggugg + ugrás

Nyomogasd egymásután a guggolást, és a végén, amikor a nagy szaltót kezdi, nyomd meg az ugrást.

Váltott crouch szaltó

Elõre+gugg +gugg +ugrás +ugrás +gugg

Kezdj el kézen szaltózni, közben válts ugrás nyomogatására, ekkor Lara átforog és hátrafelé folytatja, a nagyszaltóhoz nyomj egy guggolást.

Váltott jump szaltó

Elõre +gugg +gugg +ugrás +ugrás +ugrás

Kezdj el kézen szaltózni, közben válts ugrás nyomogatására, ekkor Lara átforog és hátrafelé folytatja a szaltót.

Rúdon forgás kombinációk:

Váltás fent

Ellentétes irány megnyomása

Amikor Lara épp a rúd fölé érkezik, nyomd be az ellentétes gombot.

Váltás lent

Ellentétes irány megnyomása

Amikor Lara  vízszintes helyzetbe érkezik a rúdról lefele, nyomd be az ellentétes gombot.

Egyéb kombinációk:

Falra merõleges elugrás

Oldalra gomb elengedése +hátra,ugrás

Hogyan is kell a faltól elugrani lengés közben…

Fejesugrás

Elõre +ugrás,gugg

Közel azonos idõben nyomd le – de elõbb az ugrást, majd guggolást.

Kézenállás

Fel + ugrás hosszan

Párkányon kapaszkodás esetén tartsd folyamatosan nyomva az ugrást.

Tomb Raider Underworld Hardver követelmények

Minimális

CPU: 3+GHz Intel vagy 2.5 GHz AMD

CPU sebesség: 3 GHz

RAM: 1 GB RAM (XP) 2 GB RAM (Vista)

Videokártya: NVIDIA GeForce 6 Series (6800 GT vagy jobb)/ ATI 1300XT vagy jobb.

HDD: Minimum 8 GB szabadhely
 
Ajánlott
 

CPU: Intel Core 2 Duo 2.2 GHz vagy Athlon 64 X2 4400+

RAM: 2 GB

Videokártya: nVidia GeForce 9800 GTX vagy ATI HD4800

HDD: Minimum 8 GB szabadhely

Tomb Raider Underword PlayStation 2-es verziója

Szerencsére volt alkalmam kipróbálni az Xbox 360-as és a PS2-es verzióját is a Tomb Raider Underworld-nek, most az utóbbiról szeretnék bővebben beszámolni, mert teljesen eltér a PC-s, Xbox-os, és PS3-as verzióktól.

Mikor kezembe kaptam a játékot, tudtam, hogy ez más lesz, mint a többi. Ezt a kiadást a Buzz Monkey fejlesztette, a Crystal Dynamics együttműködésével…
Betettem hát a játékot a gépbe. Már alapból nem úgy kezdődött, mint a többi platformon. Egy hajó a tengeren, és bejött a menü. Sajnos szomorúan tapasztaltam, hogy nem tartalmazza a verzió a „Player Tailoring”-et, így nincs nehézségi fokozat sem. Elkezdtem a játékot. Nem lehetett fegyvert, sőt ruhát sem választani. A bejátszások elég ramatyok, a Wii-s verzióból van a legtöbb átpakolva, de egy-egy fejezet végénél már a PC-grafikás videók mennek.
A Földközi-tenger pályán a játékos nem a jacht-ról kezd, hanem már a tenger alatt. 

A többi verzióhoz képest ronda volt ez a helyszín, sőt cápák sem voltak, így alapból nem is tették bele a játékba a víz alatti lövési lehetőséget. Az irányítás szokatlan, nem áll kézre először, de később sem nagyon, a játék néha már-már az irányíthatatlan stádiumba megy át. Amint a vízből kiérünk, láthatjuk már a grafikát szárazföldön is. Olyan AOD-re emlékeztet a grafika, nem szép a mai játékokhoz képest. A feladványok a legtöbb helyen ugyanazok, mint a többi verzióban, csak itt butítva vannak, mert rengeteg mozgáslehetőséget kivágtak a játékból, így például nem lehet gerendán, vagy rúdon fegyvert elővenni, sőt kapaszkodás közben sem. Sprint lehetőség kilőve. Nincs PLS (fényforrás) csak akkor, amikor Lara be nem kapcsolja magától a korom sötétben. Kamerát sem lehet használni, sőt életet sem lehet felvenni. Az életcsomag helyett egy automata élettöltő-rendszer lép közbe, így ha már piros az egészségi szintünk, automatikusan fél perc alatt felmegy ismét zöldre. Mi értelme van ennek?
Sok ellenség is ki lett vágva, de erről majd később.


Sajnos rengeteg bug előjött már az első pályán, checkpoint rendszer pedig teljesen meg van kattanva. Amint kiértem Amanda (vagy Natla) hajójára, kivételesen nem ért csalódás, mert nem volt olyan sok ellenség, mint amire számítottam… egy kis kabin nyitva állt, beslisszoltam, és egy kicsit később már jött is a Natla jelenet.
Thaiföldre érve éreztem igazán, hogy itt kezdődik a játék, a környezet is sokkal szebb volt. Amint a partra értem, láttam, hogy free-climbing lehetőség nuku, így simán csak másztam, mint a korábbi részekben. Amint felértem, vártam a pókokat, de sajnos egy darab sem volt. Tovább haladtam, felértem a „tetőre” és végigmentem egy teljesen új, bár kopár kis ösvényen, amely szépen ki volt dolgozva, és még élvezni is lehetett rajta a végigfutást. Megpillantottam a templomot, és lemásztam az akadályokon. Egy kis patak folydogált lefele, és tigrisek vártak a vízesésnél. Teljesen új helyszínek, így öröm volt egy kis kaland még pluszba. Aztán egyszer elkezdett a játék szaggatni… a játék minden nagyobb helyszínen kritikusan beszaggat, néha már élvezhetetlen, pedig ennek nem lenne szabad megtörténnie, pláne ha már TR.

No mindegy… Shivához érve lebutított helyszínnel találkozunk, bár nagyon szép, így is. Nagák, s denevérek nincsenek. Amint a feladvány kész volt, akkor mászott ki pár naga a falból, de az is csak a komplexum belsejében.


Thor terme ugyanaz, csak pár buggal hamarabb ki lehet játszani. Végeztünk a pályával, kiúsztunk a csónakhoz, és jön a Croft Manor.

Ez a pálya teljesen más… egy bányában kezdünk, egész szép, és tágas helyszín, van benne pár plusz feladvány is. Továbbhaladva pedig a jól ismert Richard Croft búvóhelyére érünk, itt már ugyanaz minden. A thrall kutyáktól pedig nem kell megijedni :D Kiérve a bányából, a Croft Manor teljesen ugyanaz, mint az összes többiben, kivétel a Szellempár, ugyanis neki nem befont haja, hanem lófarka van (ez rögtön szemet szúrt J ) és arcra még szebb is talán.
Irány Mexikó!

Na ez a pálya totálisan más, mint a többi verzióban. Nem is tudom leírni a sok különbséget, csak annyi, hogy ezt jobban élveztem. Sajnos pókok, sőt óriáspókok sincsenek, és az időre futásos kapu se megy időre. Több itt a feladvány is, az övet is másképp kell megszerezni. A midgárdi kígyó szobra is részt vesz az egyik puzzle megoldásában…
A motorozós jelenet itt egy kicsit több volt, úgy vettem észre, sőt a termek száma is, bár az ellenségek megcsappantak.
Jan Mayen sziget: amit eddig a pálya kezdő videójában láttál, azt itt te folytathatod! Végig kell motorozni jeges-havas barlangokban, sőt leszakadt utakon is, közben thrallokat elütni.
Jobb volt szerintem, mint a többi verzióban. Csak egy bajom ezzel a pályával, hogy a csarnok közepén elhelyezett hatalmas oszlopon való mászkálás, ugrálás, tologatás itt kimaradt, helyette el kell forgatni egy kormánykereket.
Majdnem a játék végéhez érve, az Adamán-tengeren nincs este, a pálya pontosan ugyanaz, mint az első pályán Amanda hajója. Annyi különbséggel, hogy itt most már Thor pörölyét is használhatjuk. Ezen a pályán hamar túl lehet lenni, így eljutunk az utolsó pályára.
Jeges-tenger: Nem kezdünk a tenger alatt, sajnos. Ez a rész egy az egyben ki lett vágva, a videóban Lara magától beúszik az erődítménybe. Ezen kívül semmi másban nem különbözik a pálya, csak az ellenség kevesebb.

Amint végeztünk a játékkal, akármennyi ereklyét gyűjtöttél össze, meg lehet nyitni minden extrát (legalábbis nálam így volt), sőt a Treasure Hunter mód egy az egyben a pályák újrajátszását szolgálja, nem úgy mint a többi verzióban. Itt már ruhákat is lehet választani, és egy fegyvert is, amit korlátlan lőszerrel viszel magaddal a pályán.

Összességében nem nagyon jó a játék, de én megszerettem. Kár, hogy rengeteg jelenet hiányzik, de szerencsére jó pár új helyszín kárpótolja ezeket.
Úgy, mint egy PS2 játék nem állja meg a helyét (szerintem), de mint kuriózum, úgy igen.
Talán több idő kellett volna a fejlesztőcsapatnak, hogy jobban összerakhatták volna, de így… egy gyenge kis kaland, lemaradva a Legend és az Anniversary gyönyörű grafikájáról, tele bugokkal, és szaggatási hibákkal.

Tomb Raider: Underworld Achievement és Trófea útmutató

Platinum trófea

Master of Tomb Raider: Underworld (csak PS3-on)

Szerezd meg a Tomb Raider: Underworld összes trófeáját
 

Arany trófeák

Master Survivalist (100 G)

Vidd végig a játékot a lehető legnehezebb beállításokkal.  (Player Tailoring ablakban.)
 
Master Treasure Collector (60 G) Találd meg mind a 179 kincset.
 
Master Relic Collector (70 G) Találd meg mind a 6 ereklyét.
 
Master Swan Diver (10 G) Kalandok közepette ugorj fejest a játék 3 legmagasabb pontjairól a vízbe.
Master Speed Demon (10 G) Teljesítsd sikerrel mindhárom Speed Demon challenge-et.

Ezüst trófeák

Skilled Treasure Collector (40 G)

Találj meg 50 kincset. (A kincseket viszonylag könnyű megtalálni – mindig ugyanolyan vázában vannak, így nem érdemes más vázákat is összetörni. Ha pedig szabadon vannak, akkor már a távolból csillognak.)

Dedicated Treasure Collector (50 G)

Találj meg 100 kincset.

Dedicated Relic Collector (50 G)

Találj meg 3 ereklyét.

Master Climber (10 G)

Csinálj egy chimney jump-ot (falról-falra, felfelé haladva) legalább 4 fal érintéssel.

Master Roadkiller (10 G)

Ölj meg 5 ellenfelet miközben feléjük robogsz motorral.

Master Grenadier (10 G)

Ölj meg 3 ellenfelet egy gránáttal. (A kis pókoknál a legegyszerűbb.)

Weapons Master (10 G)

Hajts végre 10 Adrenaline Attack fejlövést.

Bronz trófeák

Prologue (25 G)

Teljesítsd a Prologue-ot.

Treasure Collector (30 G)

Találj meg 10 kincset.

Relic Collector (30 G)

Találj meg 1 ereklyét.

Swan Diver I (10 G)

Ugorj fejest a Kráken termének legmagasabb pontjáról. (Pontosan a Kráken háta mögött van egy magasabb kis terem, onnan ugorj.)

Swan Diver II (10 G)

Ugorj fejest a Mediterrán tengeren lévő Amanda hajójának legmagasabb pontjáról.  (A hajó két oldalán találsz több hulladékgyűjtőt, ugorj le az egyikről.)
 
Swan Diver III (Csak PS3-on)

Ugorj fejest Tájföldön a hegytetőről.  (A pálya elején felérve a „kéményugrás” után ugorj fejest a vízbe.)

Climber (5 G)

Csinálj egy chimney jump-ot (kéményugrás, falról-falra, felfelé haladva) legalább 2 fal érintéssel.
Speed Demon I (5 G) Vezess Xibalba-ba 45 másodperc alatt. (A két jaguárfejes kart elforgatna nyílnak meg Xibalba kapui. Lényeg, hogy a motorral ne bénázz, és memorizáld az ösvényt.)
Speed Demon II (5 G) Vezess Valgrind tetejéről az aljára 50 másodperc alatt. (Amikor Valhalla tetejéről mész le motorral, egy másodpercre se állj meg, hanem ügyesen kerüld az akadályokat.)
Speed Demon III (5 G) Vezess keresztül a Valhalla labirintusán 40 másodperc alatt. (Memorizáld az utat, használd az ugratókat.)
Roadkiller (10 G)

Ölj meg 1 ellenfelet miközben feléjük robogsz motorral.  (Mexikót ajánlom.)
Grenadier (10 G)

Ölj meg 2 ellenfelet egy gránáttal.
Weapons Expert (5 G)

Hajts végre 1 Adrenaline Attack fejlövést.

Titkos trófeák

Ezüst trófeák

Coastal Thailand Expedition (75 G)

Teljesítsd sikeresen a Coastal Thailand küldetést.

Southern Mexico Expedition (100 G)

Teljesítsd sikeresen a Southern Mexico küldetést.

Arctic Sea Expedition (100 G)

Teljesítsd sikeresen az Arctic Sea küldetést.

Bronz trófeák

Mediterranean Sea Expedition (50 G)

Teljesítsd sikeresen a Mediterranean Sea küldetést.

Croft Manor Expedition (25 G)

Teljesítsd sikeresen a Croft Manor küldetést.

Jan Mayen Island Expedition (50 G)

Teljesítsd sikeresen a Jan Mayen Island küldetést.

Andaman Sea Expedition (25 G)

Teljesítsd sikeresen az Andaman Sea küldetést.

 


XBox 360 DLC trófeák

Lara's Shadow

(összesen 125 gamescore-t lehet szerezni)

Treasure Hunter (10 G)

Találd meg a Lara's Shadow összes kincsét.

Relic Hunter (10 G)

Találd meg a Lara's Shadow elrejtett ereklyéjét.

Master Reward Hunter (25 G)

Találd meg a Lara's Shadow összes kincsét és az ereklyéjét.

Lara's Shadow (50 G)

Teljesítsd a Lara's Shadow küldetést.

Refinery Speed Run (10 G)

Teljesíts egy időre futást a Refinery-ben az első lejtőről egészen vissza, a játék elmentés nélkül!

Right of Passage (10 G)

A transzformer megsemmisítése után teljesíts egy időre futást az ingatag ösvényen keresztül, a játék elmentése nélkül!

Shadow Combat Master (10G)

Teljesítsd a Lara's Shadow harci oktatóját.

Beneath the Ashes

(összesen 125 gamescore-t lehet szerezni)

Beneath the Ashes (50 G)

Teljesítsd a Beneath the Ashes küldetést.

Master Collector (50 G)

Találd meg a Beneath the Ashes összes kincsét és az ereklyéjét.

Collector (25 G)

Találd meg a Beneath the Ashes elrejtett ereklyéjét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Udaqo22

(Ofusa62, 2019.04.16 11:42)

http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/buy-vasomet-5mg-online-where-to-buy-vasomet-melbourne http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/robaxin-methocarbamol-500-mg-sans-ordonnance-sur-internet http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/puis-je-acheter-du-dali-tadalafil-baisse-prix-acheter-tadalafil http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-cyproheptadine-en-farmacia-online http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/propranolol-inderal-sicher-ohne-rezept-kaufen http://whazzup-u.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-apresin-nortriptyline-25-mg-de-confianza-estados http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-zenegra-100mg-por-internet-puerto-rico http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-agitafil-tadalafil-barato-paraguay http://wu-world.com/profiles/blogs/tadasure-tadalafil-comprar-con-seguridad-espa-a http://recampus.ning.com/profiles/blogs/generique-tiotropium-commander-moins-cher-tiova-sans-ordonnance-0 http://www.facecool.com/profiles/blogs/scabisan-permethrin-en-ligne-bon-marche-securise-scabisan-30-ou http://ggwadvice.com//index.php?qa=68859&qa_1=tadaforce-tadalafil-generique-rapide-tadaforce-marseille http://www.cavers.club/blogs/post/20072 http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-en-ligne-tadovas-tadalafil-40mg-tadalafil-belgique http://foodtube.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-eldepryl-selegiline-sin http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-do-clorambucila-2mg-via http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/buy-ribapak-100mg-low-price-quality-generic-ribapak-online-no http://www.prds66.fr/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-amiodarona-buen-precio-comprar-cordarone-com http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-salmeterol-0-025mg-con-seguridad-honduras http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-novo-glyburide-glyburide-2-5-mg-pago http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-allegra-30-mg-sin-receta-ahora-us-comprar http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/buy-exelon-4-5-mg-safely-exelon-rivastigimine-cheapest-online http://movsam.ning.com/profiles/blogs/ethambutol-200mg-kaufen-online-apotheke-schweiz http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/o-commander-tiotropium-bromide-0-009mg-acheter-tiotropium-bromide

Epifi51

(Imewi05, 2019.04.16 04:16)

http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/levonorgestrel-donde-puedo-comprar-barato-chile-comprar
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/achat-de-donepezil-10-mg-achat-donepezil-en-ligne-suisse
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/aygestin-norethindrone-acetate-como-comprar-fiable-estados-unidos
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/clarithromycin-250mg-sur-le-net-baisse-prix-avec-mastercard
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-como-puedo-comprar-sin-receta-env-o
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/meloxicam-comprar-de-confianza-argentina
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/para-comprar-generico-arcoxia-de-confianza-us-compra-arcoxia-on
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-albendazole-400-mg-sin-receta-fiable-usa
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/site-achat-tonoten-hydrochlorothiazide-serieux
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/60/17621/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-methocarbamol-500-mg-s
http://brooklynne.net/profiles/blogs/famciclovirum-famciclovir-sans-ordonnance-sur-le-net-securise
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/comprar-venlafaxine-37-5-mg-sin-receta-de-forma-segura-chile
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-commander-achat-sildenafil-citrate
https://questions.nuitdebout.fr/index.php?qa=9036&qa_1=farmacia-online-comprar-tadalafil-precio-argentina-oneaid
http://i-m-a-d-e.org/qa/16425/o%C3%B9-acheter-du-tadil-10mg-tadil-prix-pharmacie-france

Uposa06

(Anido15, 2019.04.15 05:10)

http://brooklynne.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-claritin-loratadine-buen
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-pour-commander-ranitic-ranitidine-acheter-ranitidine
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/wo-bestellen-imdur-60-mg-versandkostenfrei
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/aripiprazol-abilify-comprar-portugal
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-sovaldi-sofosbuvir-400-mg-sin-receta-al-mejor
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tamoxifeno-entrega-r-pida-espa-a
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-clomipramina-50-mg-sin-receta-buen-precio
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/puis-je-acheter-progesterone-forum-sur-achat-prometrium-en-ligne
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/tamoxifen-10-mg-pas-cher-en-ligne-securise-tamoxifen-pharmacie
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/commander-vrai-upwardz-tadalafil-tadalafil-tadalafil-prix
http://bricolocal.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-valacyclovir-1000-mg-con
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/bromocriptine-comprar-en-una-farmacia-en-linea-aprobada
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-carbamazepina-de-calidad
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/order-tetragen-250-mg-online-where-to-buy-tetracycline-in
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/comprar-clomifeno-50-mg-urgente-espa-a-comprar-clomifeno-100
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/fincar-donde-comprar-sin-receta-fiable-m-xico-comprar-fincar-5mg
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-shafil-generique-sur-internet-bon-marche-site-fiable

Lufuh73

(Fejen30, 2019.04.14 23:19)

http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/achat-express-desloratadine-5mg-acheter-du-desloratadine-par
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/enalbal-enalapril-en-ligne-bon-marche-livraison-gratuit-trust
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-amitriptilina-10-mg-sin-receta-env
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/kaufen-sie-generische-claromycin-clarithromycin-express-lieferung
https://www.nettingchat.com/blogs/post/76392
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/lansoprazole-achat-forum-ou-acheter-lansoprazole-generique
http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-jenest-norethindrone-acetate-5-mg-sin-receta-r
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/promethazin-25mg-kaufen-online-apotheke-in-der-schweiz-was-kostet
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-vrai-bicolax-5-mg-generique-bas-prix-sans-ordonnance
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/buy-cialis-60mg-on-sale-cialis-extra-buy
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-calcium-acetate-sin-receta-de-2
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-roxitromicina-sin-receta-mas-barato
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/acheter-apo-sildenafil-sildenafil-citrate-en-ligne-achat
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/serophene-clomiphene-como-comprar-gen-rico-entrega-r-pida-no
http://bioimagingcore.be/q2a/74246/commander-aspirin-caffeine-525mg-ligne-depon-luxembourg-achat
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/metoprolol-50mg-comprar-sin-receta-ahora-compra-metoprolol
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-carbose-25-mg-acarbose-prix-officiel
http://showmeanswer.com/index.php?qa=49098&qa_1=ibuprofeno-comprar-receta-garantia-espa%C3%B1a-precio-ibuprofeno
http://i-m-a-d-e.org/qa/20135/purchase-varofil-online-sildenafil-citrate-verified-pharmacy
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-cianeo-en-l-nea-estados-unidos
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-singulair-5-mg-env-o-r-pido-usa-comprar
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/apcalis-tadalafil-en-ligne-baisse-prix-achat-tadalafil-en-ligne

Azule51

(Ofado67, 2019.04.14 04:57)

http://www.facecool.com/profiles/blogs/achat-rapide-bromocriptine-pas-cher-2019-acheter-du-bromocriptine http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/clonidine-donde-comprar-en-internet-usa http://www.facecool.com/profiles/blogs/comprar-esidrex-hydrochlorothiazide-25mg-sin-receta-con-seguridad http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/alfacalcidol-bestellen-rezeptfrei-online-apotheke-schweiz http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/doxycycline-100mg-achat-2019-achat-doxycycline-sur-internet http://clan.hupshup.com/blogs/post/24166 http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-galantamina-sin-receta-con-garantia http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/achat-lithium-300mg-moins-cher-sans-ordonnance-acheter-lithium http://brooklynne.net/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-adapaleno-15-mg-buen-precio http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/doxazosin-mesylate-4-mg-livraison-24h-baisse-prix-vente-doxazosin http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/metaxalone-comprar-mas-barato-m-xico-comprar-skelaxin-400-mg-por http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/comprar-duraviril-50-mg-envio-24-horas-internet http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/amiloride-donde-puedo-comprar-por-internet-panam http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/anacin-525-mg-comprar-sin-receta-por-internet-espa-a

Uvuso46

(Rakoj96, 2019.04.13 23:40)

http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cialis-diario-con-garantia-espa-a
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-pletal-sin-receta-de
http://bricolocal.com/profiles/blogs/cialis-comprar-de-calidad-reino-de-espa-a-comprar-tadalafil
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/disulfiramo-250mg-como-puedo-comprar-ahora-m-xico
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/acheter-en-ligne-valdren-15mg-bon-marche-securise-o-acheter-du
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/levotiroxina-comprar-en-farmacia-en-linea-con-env-o-gratis-chile
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/talys-tadalafil-60-mg-o-en-commander-talys-pas-cher-acheter
http://usguide101.com/qa/index.php?qa=1507523&qa_1=achat-terablock-terazosin-pharmacie-paris-terablock-cher
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=34570&qa_1=periactin-mastercard-zollprobleme
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-nitrofurantoin-monohydrate
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/loratadina-comprar-en-una-farmacia-online-segura-guatemala
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/salmeterol-fluticasona-comprar-en-farmacia-en-linea-segura-m-xico
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/tinidazol-500mg-comprar-en-una-farmacia-online-confirmaci-n-r
http://property.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-clarinex-gen-rico-internet-rep-blica
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/dapoxetine-puedo-comprar-sin-receta-mas-barato-reino-de-espa-a
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/famotidine-40mg-comprar-en-una-farmacia-online-con-entrega-r-pida
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/71/17236/theo-24-cr-theophylline-como-puedo-comprar-de-confianza-usa

Ewiki44

(Zehoh19, 2019.04.13 06:50)

http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/tamifen-tamoxifen-10mg-o-acheter-achat-tamifen-sans-ordonnance
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/inderal-propranolol-10-mg-comprar-gen-rico-com-frete-gr-tis-no
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-cialis-negro-tadalafil-800-mg-sin-receta
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-wellbutrin-sr-bupropion-con-garantia
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-catapres-clonidine-sin
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-zertine-cetirizine-10mg-de
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/avis-site-achat-clopidogrel-75mg-commander-du-clopidogrel-sans
http://bricolocal.com/profiles/blogs/site-fiable-acheter-silvigo-achat-silvigo-forum
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/site-fiable-pour-achat-metoclopramide-forum-acheter-du-maxolon-en
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/hydrochlorothiazide-bon-prix-livraison-rapide-hydrochlorothiazide
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/order-discount-methocarbamol-500mg-how-to-order-robaxin-free
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/terazosina-5mg-donde-comprar-sin-receta-buen-precio-costa-rica
http://i-m-a-d-e.org/qa/14798/macrobid-nitrofurantoin-monohydrate-comprar-macrobid-farmacia
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/trazodone-como-comprar-sin-receta-de-calidad-honduras-foro-donde
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/achat-ulgafen-finasteride-1mg-baisse-prix-ulgafen-homme-prix
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/vizarsin-sildenafil-citrate-100-mg-donde-comprar-urgente-rep
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/avanafilo-comprar-en-farmacia-en-linea-confirmaci-n-r-pida-chile

Amowa00

(Began29, 2019.04.13 01:32)

http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/diclofenac-bas-prix-vente-voltaren-xr-pas-cher
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-zydafil-40-mg-urgente-us-comprar
http://jaktlumaczyc.pl/83081/acheter-pilule-verapamilo-80mg-en-ligne-verapamilo-acheter
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/sumatriptan-en-ligne-baisse-prix-achat-mastercard-acheter
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/wie-kann-ich-periactin-ohne-rezept-online-kaufen
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/adonix-sildenafil-citrate-130-mg-en-ligne-securise-achat-adonix
https://whanswerz.com/2472/aciclovir-comprar-receta-pago-mastercard-zovirax-compras
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/sie-k-nnen-sildenafil-tadalafil-sildalis-kaufen-und-mit-bitcoin
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/zix-meloxicam-comprar-sin-receta-en-l-nea
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-zenavil-tadalafil-sin-receta-de-forma
http://www.facecool.com/profiles/blogs/stada-alendronate-70-mg-donde-puedo-comprar-al-mejor-precio-panam
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-red-viagra-sildenafil
http://wu-world.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-chlorpromazine-100mg-sin-receta-entrega-r-pida
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/methocarbamol-500-mg-en-ligne-methocarbamol-en-belgique-vente
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/venla-q-venlafaxine-75mg-donde-comprar-con-garantia-puerto-rico
http://hageriderma.com/qtoa/index.php?qa=314048&qa_1=trisolvat-400mg-comprar-ecuador-trisolvat-tableta-precio
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-cetirizina-sin-receta-en-farmacia-online-andorra
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/achat-vorst-m-100-mg-generique-en-ligne-moins-cher-rapide
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/tizanidina-zanaflex-onde-comprar-r-pido-on-line
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/online-apotheke-wo-sie-jetzt-generisches-protonix-ohne-rezept

Fibix28

(Geban31, 2019.04.12 02:23)

http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/sie-k-nnen-diltiazem-60mg-im-internet-kaufen http://showmeanswer.com/index.php?qa=50975&qa_1=low-price-viagra-200-mg-buy-online-viagra-nz-online-order http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-finasterida-1-mg-por-internet-puerto-rico https://23bestcity.de/blogs/post/124405 http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/tenormin-generika-online-bestellen-rezeptfrei-schweizerische http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-elocon-mometasone-gen-rico-on-line http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/travamin-order-cheap-where-can-i-order-dimenhydrinate-in-trusted http://movsam.ning.com/profiles/blogs/comprar-progesterona-con-bitcoin-usa http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/buy-pulmopres-10-mg-cheap-how-can-i-purchase-tadalafil-safely http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/minocycline-hydrochloride-en-ligne-moins-cher-commander-acheter http://bricolocal.com/profiles/blogs/amoxapina-50mg-comprar-en-una-farmacia-online-r-pido http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-achater-robinax-baisse-prix-robinax-lingual http://foodtube.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-zovirax-400mg-sin-receta-con-visa http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-sildava-200mg-sin-receta-env-o-r-pido-chile http://www.facecool.com/profiles/blogs/cefixima-200mg-donde-puedo-comprar-urgente http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/pantoprazol-20mg-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-ecuador http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-commander-salbutamol-avec-visa-ventolin-10-pas http://whazzup-u.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-en-ligne-baisse-prix-site-fiable-tadalafil http://i-m-a-d-e.org/qa/17513/como-comprar-generico-primidona-receta-fiable-puerto-rico http://www.facecool.com/profiles/blogs/conseil-site-achat-capecitabine-o-acheter-capecitabine-en-france http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/desyrel-trazodone-livraison-72h-peut-on-acheter-du-trazodone-sans http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/dimenhidrinato-50mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-un http://pytania.lotgd.pl/?qa=111/comprar-generico-fexoril-forma-segura-mejores-comprar-fexoril http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/comprar-generico-daygra-sildenafil-citrate-25-mg-sin-receta-env-o http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-amlodipina-10mg-de-confianza-espa http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/norfloxacina-como-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-guatemala http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/aciclovir-comprar-en-farmacia-en-linea-certificada-paraguay http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/biaxin-donde-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-estados-unidos

Imeli03

(Abota79, 2019.04.11 02:23)

http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/ezetimiba-10mg-donde-puedo-comprar-de-forma-segura-ecuador http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/generisches-drospirenon-ethinylestradiol-ohne-rezept-billig http://ggwadvice.com//index.php?qa=68174&qa_1=cheap-ezedoc-10mg-buy-online-where-buy-ezedoc-over-the-counter http://answers.codelair.com/36612/avapro-comprar-receta-comprar-irbesartan-capital-federal http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/selegiline-o-commander-achat-de-selegiline-au-canada http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-retrovir-300mg-r-pido http://www.prds66.fr/profiles/blogs/o-acheter-shinafil-sildenafil-citrate-130-mg-en-ligne-acheter http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=79284&qa_1=erotadil-tadalafil-commander-pharmacie-commander-tadalafil http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cere-t-120-mg-sin-receta-entrega-r http://brooklynne.net/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-arpamyl-120-mg-por-internet-venezuela http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-moins-cher-securise-sildenafil-citrate http://showmeanswer.com/index.php?qa=51726&qa_1=seguro-comprar-cefixima-suprax-gen%C3%A9rico-comprar-generico http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/bimatoprost-como-comprar-sin-receta-fiable-bolivia

Ifepe85

(Yufaf72, 2019.04.09 18:28)

http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/lamotrigine-pas-cher-achat-livraison-24h-lamotrigine-25-en-canada
http://www.facecool.com/profiles/blogs/dimenhydrinat-dramamine-kann-ich-schnell-kaufen-wo-kann-ich
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/comprar-vitarfil-200mg-sin-receta-barato
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/generique-spasmopriv-mebeverine-achat-ou-acheter-mebeverine-135
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-achater-olanzapine-securise-achat-olanzapine
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=80205&qa_1=comprar-antivert-sin-receta-fiable-chile
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-ismo-isosorbide-mononitrate-40-mg-en-ligne-bon-prix
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-fenofibratum-200-mg-env-o-gratis-panam
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/site-acheter-prempro-conjugated-estrogens-peut-on-acheter-du
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-nateglinide-120mg-acheter-nateglinide-60-en-belgique
http://bioimagingcore.be/q2a/65677/fenazopiridina-seguridad-ecuador-comprar-pyridium-generic
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/zebeta-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-usa
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/comprar-diflucan-fluconazole-de-forma-segura-online-brasil
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/progesterone-como-puedo-comprar-en-l-nea-dominicana
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/olmesartan-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-entrega-r-pida
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/tadalafil-dapoxetina-donde-comprar-r-pido-reino-de-espa-a
http://social.leembe.com/blogs/post/47009
http://foodtube.net/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-andrax-40mg-sin-receta-env-o-libre-per
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/phenytoine-livraison-discrete-baisse-prix-phenytoine-en-ligne
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/glibenclamide-bon-prix-securise-glibenclamide-pharmacie-sans
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/andrax-donde-puedo-comprar-sin-receta-fiable-m-xico-comprar
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=52945&qa_1=fluvoxamin-garantie-kaufen-generika-online-bestellen-schweiz
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-clomifeno-25-mg-sin
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/comprar-dapoxetina-sin-receta-en-farmacia-online
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-fexofenadina-120-mg-entrega-r-pida
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/gaap-ofteno-2-5mg-en-ligne-pas-cher-acheter-sans-ordonnance-achat
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/wie-kann-ich-generisches-indometacin-indocin-ohne-rezept-kaufen
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/donde-a-la-orden-glucotrol-xl-10mg-con-seguridad-compra-glucotrol
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/grifulvin-kaufen-online-schweiz-grifulvin-online-bestellen-ohne

Isobo48

(Aluja67, 2019.04.08 12:13)

http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/syalpha-tadalafil-60mg-pas-cher-commander-en-ligne-avec-visa
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/order-silkis-online-silkis-for-cheap-with-no-prescriptions
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-bisoprolol-sin-receta-r-pido-us
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/comprar-estradiol-1-mg-con-visa-espa-a
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/ofloxacine-100-mg-bon-prix-sur-le-net-avis-site-achat-floxin
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/cefpodoxima-200-mg-comprar-en-una-farmacia-online-con-seguridad-1
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/achat-rapide-tadarich-tadalafil-o-acheter-tadalafil-au-quebec
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-siafil-sildenafil-citrate-sin-receta-en-farmacia
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/sotalol-comprar-en-una-farmacia-en-linea-segura-usa
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/fluticasone-0-125-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-todo-en
https://whanswerz.com/9918/realizar-pedido-glipizida-receta-r%C3%A1pido-comprar-glucotrol
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-rosumed-rosuvastatin-ahora
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/venlafaxin-75-mg-kaufen-ohne-rezept-online-apotheke-in-der
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/tadafast-generique-sur-internet-acheter-sans-ordonnance-tadalafil
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/pulmopres-tadalafil-40-mg-onde-comprar-gen-rico-barato-pela-net
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/tadalafil-dapoxetine-comprar-en-farmacia-online-segura-m-xico
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/alesse-0-25-mg-comprar-urgente-paraguay-comprar-levonorgestrel
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-en-ligne-phenazopyridine-200-mg-bon-prix-livraison
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/omnicef-puedo-comprar-al-mejor-precio-usa-donde-puedo-conseguir
http://dmoney.ru/59514/comprar-generico-calcium-acetate-bolivia-phoslo-original
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/order-acyclovir-safely-acyclovir-mail-order-canada
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/clomiphene-citrate-25mg-o-commander-bon-prix-forum-acheter-du
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/achat-discrete-aceon-perindopril-bon-marche-meilleur-site-pour
http://bricolocal.com/profiles/blogs/order-generic-nevipan-200-mg-online-safest-online-pharamacy-for
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/zydafil-order-online-where-can-i-purchase-tadalafil-no-need
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-isordil-sin-receta-entrega

Aripa38

(Higax56, 2019.04.08 06:50)

http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/tadonis-en-ligne-bas-prix-achat-livraison-express-acheter-tadonis
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-silkis-0-25-mg-moins-cher-2019-acheter-du
http://showmeanswer.com/index.php?qa=48630&qa_1=puis-acheter-capecitabinum-capecitabinum-ordonnance-suisse
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-dramamine-dimenhydrinate
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/buy-shafil-40mg-how-to-order-tadalafil-guaranteed-shipping
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-hydroxyurea-hydrea-500mg-gen-rico
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/loperamida-donde-comprar-de-calidad-argentina-loperamida-2
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/commander-pilule-sompraz-20-mg-sompraz-retire-de-la-vente
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/214055
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/gabapentine-300-mg-baisse-prix-site-fiable-commander-gabapentine
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/buy-viagra-25mg-safely-where-can-i-purchase-sildenafil-citrate-in
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/inoflox-100mg-buy-cheap-can-i-order-ofloxacin-free-shipping
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-cetirizina-de-forma-segura-usa-comprar
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/stendra-50-mg-bestellen-online-in-der-schweizerische
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/atomoxetine-generique-achat-securise-strattera-en-ligne-suisse
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/atenolol-tenormin-100-mg-comprar-gen-rico-on-line
http://foodtube.net/profiles/blogs/tadaforce-10-mg-bas-prix-en-ligne-securise-tadaforce-en-ligne
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/buy-discount-aciclovir-200mg-where-can-i-purchase-aciclovir
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/re-zoom-tadalafil-20mg-achat-achat-de-tadalafil-generique
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-premphase-sin-receta-buen

Aluja67

(Ukepa84, 2019.04.07 08:05)

http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/diapresan-50mg-o-achat-achat-diapresan-livraison-express http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-serophene-clomiphene-100mg-sin-receta-env http://www.prds66.fr/profiles/blogs/glimeryl-generika-online-kaufen-ohne-rezept-schweiz http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/shafil-tadalafil-40mg-bas-prix-et-site-fiable-acheter-shafil-en http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/carvedilol-3-12-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-aprobada-usa http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/uniphyl-cr-donde-comprar-pago-mastercard-bolivia http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/comprar-ampicillin-500-mg-al-mejor-precio-guatemala http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-paxil-cr-12-5-mg-de-calidad-us http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-nimodipina-30-mg-buen http://socialchangesa.com/blogs/post/93418 http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/nifedipin-adalat-wo-man-ohne-rezept-sicher-einkaufen-kann http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-xpandyl-ahora-argentina http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/erectol-plus-50mg-en-ligne-baisse-prix-commander-acheter http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/oxybugamma-bas-prix-en-ligne-securise-acheter-du-oxybugamma-en http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=35773&qa_1=thorazine-chlorpromazine-gen%C3%A9rico http://korsika.ning.com/profiles/blogs/bupropion-pas-cher-bupropion-prix-belgique http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/fosamax-alendronate-70mg-livraison-discrete-baisse-prix-fosamax http://answers.codelair.com/41149/acheter-hydroxyzine-moins-acheter-pilule-hydroxyzine-france http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-dipiridamol-envio-24-horas

Awara18

(Sekut73, 2019.04.06 16:11)

http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/comprar-aciclovir-barato-andorra
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/coreg-onde-comprar-gen-rico-on-line-portugal
http://bricolocal.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-gabapentin-300mg-sin-receta
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/aripiprazola-15mg-sur-internet-au-rabais-achat-sans-ordonnance
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/ziprasidone-40-mg-pharmacie-achat-ziprasidone-pour-homme-prix
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/wo-kann-ich-glimepirid-online-kaufen-g-nstig-glimepirid-bestellen
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/wo-kann-ich-finasterid-5mg-dringend-kaufen-proscar-wo-am-besten
https://www.mysocialpeople.com/blogs/2106/17865/furosemida-comprar-en-farmacia-online-certificada-el-salvador
http://www.facecool.com/profiles/blogs/puis-je-acheter-du-enafilzil-sildenafil-citrate-moins-cher-site
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-cabergolina-sin-receta-de-forma-segura-colombia
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/metaxalone-donde-comprar-y-pagar-con-visa-chile
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-amlodipina-2-5mg-sin-receta-con
https://gamehint.al3absite.com/118/oxetol-150mg-without-buy-oxcarbazepine-need-prescription
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-orlistat-60-mg-sin-receta-mas
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-adalat-entrega-r-pida-m-xico
https://whanswerz.com/9509/donde-para-ordenar-ivermectina-receta-entrega-r%C3%A1pida-puerto
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/216640
http://hageriderma.com/qtoa/index.php?qa=300601&qa_1=online-apotheke-kenacort-ohne-rezept-schnell-kaufen-k%C3%B6nnen

Equqo76

(Araho17, 2019.04.06 09:41)

http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/uropyrine-phenazopyridine-vrai-commander-paiement-mastercard http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-cefalexina-250-mg-sin-receta-env-o http://flutes.ning.com/profiles/blogs/alfusosin-10mg-bon-marche-sur-le-net-site-fiable-acheter http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-fenofibrato-buen-precio-el http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-carlitex-olmesartan-en-internet-comprar http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-naprosyn-naproxen-env-o http://socialchangesa.com/blogs/post/105272 http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-daklinza-daclatasvir-sin-receta-entrega-r-pida http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-baclon-baclofen-entrega-r http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/acheter-pilule-aripiprazole-en-ligne-moins-cher-rapide-acheter http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/carbamazepine-400-mg-pas-cher-achat-securise-tegretol-en-ligne http://recampus.ning.com/profiles/blogs/discount-etodolac-300-mg-order-online-where-to-order-etodolac http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-loperamide-commander-du-imodium-au-canada http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/clonidina-comprar-en-farmacia-online-sin-gastos-de-envio-uruguay http://bricolocal.com/profiles/blogs/salbutamol-2mg-achat-2019-salbutamol-generique-en-ligne-forum http://property.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-fenofibrate-200mg-sur-le-net-bas-prix-livraison http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-naprosyn-naproxen-250mg-fiable http://www.facecool.com/profiles/blogs/salbutamol-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-mismo-chile http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/furosemida-40mg-onde-comprar-com-garantia-brasil http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-glipizida-10-mg-frete-gr-tis http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/edgon-10-mg-en-ligne-moins-cher-commander-securise-edgon-10 http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/amaryl-1-mg-onde-comprar-melhor-pre-o-comprar-amaryl-1 http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/oxitetraciclina-comprar-en-farmacia-en-linea-recomendada-panam

Popuc42

(Kufub32, 2019.04.04 23:10)

http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/mometasona-5-mg-comprar-en-una-farmacia-online-con-entrega-r-pida http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-erec-sildenafil-citrate-100mg-sin http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/comprar-generico-cialysinfort-tadalafil-40mg-sin-receta-de-forma http://usguide101.com/qa/index.php?qa=1514920&qa_1=securise-azelastine-acheter-azelastine-paris-ordonnance http://ox.redcasper.com/oxwall2/blogs/post/43275 http://i-m-a-d-e.org/qa/18039/levotiroxina-farmacia-descuento-paraguay-comprar-synthroid http://www.libertyxchange.com/blogs/post/137734 http://socialchangesa.com/blogs/post/89004 http://brooklynne.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-buspar-fiable-argentina http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/tricor-puedo-comprar-mas-barato-espa-a-tricor-160-mg-comprar http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-permetrina-30-mg-sin-receta-con-garantia http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/caverta-comprar-gen-rico-de-forma-segura-pela-internet-brasil http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/metformine-glyburide-500-5mg-pas-cher-sur-le-net-acheter-du http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-pour-commander-du-telmisartan-site-pour-acheter http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/olanzapina-como-puedo-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-comprar http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-clozapina-100-mg-con-seguridad http://whazzup-u.com/profiles/blogs/thyroxine-vrai-bas-prix-commander-avec-visa-thyroxine-jelly-moins http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/feldene-piroxicam-comprar-sin-receta-online-colombia-comprar http://recampus.ning.com/profiles/blogs/comprar-metronidazol-200mg-sin-receta-env-o-gratis-estado-libre http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-revatio-sildenafil-citrate-20-mg-por-internet http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/tagra-order-can-i-purchase-tadalafil-guaranteed-shipping http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/commander-vrai-avanafil-100mg-pas-cher-o-acheter-du-avanafil-en http://jaktlumaczyc.pl/82375/discrete-cycrin-ordonnance-generique-medroxyprogesterone http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/tadalis-donde-comprar-sin-receta-con-seguridad-per http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-probenecida-500mg-sin http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-pour-achat-glucor-acarbose-glucor-en-vente-france http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/cetirizine-10-mg-comprar-en-farmacia-online-con-seguridad http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-nateglinida-60mg-env-o-urgente http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/cialestine-a-bon-prix-internet-livraison-discrete-acheter

Owini81

(Zabot94, 2019.04.02 13:31)

http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/comprar-levofloxacino-gen-rico-com-garantia-online-no-brasil http://vaal-online.co.za/blogs/post/33325 http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/metoprolol-25mg-comprar-en-farmacia-en-linea-con-seguridad-puerto http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/sildenafil-et-duloxetine-o-commander-prix-de-malegra-dxt http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/comprar-atorvastatina-20-mg-gen-rico-via-internet-comprar http://bioimagingcore.be/q2a/70115/acarbosa-50mg-puedo-comprar-en-l%C3%ADnea-costa-rica http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/dapoxetine-90-mg-en-ligne-pas-cher-rapide-vente-de-priligy-pas http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/kann-ich-acyclovir-zovirax-ohne-rezept-in-der-online-apotheke http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/o-commander-en-ligne-pamelor-moins-cher-site-fiable-prix-de http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-adapaleno-15mg-fiable http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-reglan-10-mg-sin-receta-buen-precio http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/oxcarbazepina-como-posso-comprar-entrega-r-pida-brasil https://whanswerz.com/4945/camisan-pas-cher-acheter-rapide-terbinafine-france-acheter http://movsam.ning.com/profiles/blogs/arcoxia-como-comprar-sin-receta-barato-espa-a-comprar-etoricoxib http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/clomiphene-comprar-en-farmacia-online-todo-en-medicamentos http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-desmopressina-gen-rico-internet-brasil http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-indinavir-sulfate-400-mg-de-calidad http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/biociclin-cefuroxime-comprar-sin-receta-con-seguridad-uruguay http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/ikolis-tadalafil-10mg-como-posso-comprar-frete-gr-tis-pela-net http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/achat-express-helpin-130mg-sildenafil-citrate-acheter-en-ligne http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-betametasona-clotrimazol-sin-receta-en http://i-m-a-d-e.org/qa/16328/farmacia-comprar-generico-glucotrol-glipizide-receta-segura http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-o-gen-rico-do-eunice-sildenafil-citrate http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/buy-cupid-100mg-cupid-sanofi-otc http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-xyorg-en-internet-estados-unidos http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/chloroquin-kaufen-online-schweiz-online-apotheken-chloroquin-g http://showmeanswer.com/index.php?qa=52649&qa_1=zudena-kaufen-online-schweiz-zudena-g%26%23252-nstig-zollprobleme http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-zyvox-linezolid-sin-receta-con-visa http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/varofyl-order-purchase-varofyl-online-us

Ofagu18

(Ahome01, 2019.04.02 06:59)

http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/59/15733/farmacia-online-donde-comprar-ge
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-retin-a-gel-0-01-mg-sin-receta-entrega-r
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/edalis-tadalafil-sans-ordonnance-acheter-2019-acheter-edalis-sans
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-trazodon-sin-receta-r-pido
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/clomifeno-25mg-comprar-en-farmacia-online-recomendada-bolivia
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/order-elredin-0-625mg-without-rx-how-to-order-conjugated
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-neoral-con-visa
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/hidroxicarbamida-500-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-ahora-mismo
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-tadafil-tadalafil-10mg-tadalafil-en-ligne-avec-paypal
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-en-ligne-neo-gra-sildenafil-citrate-sildenafil
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/taxier-100mg-donde-comprar-con-garantia-puerto-rico
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/comprar-generico-espironolactona-sin-receta-barato-reino-de-espa
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/isosorbide-dinitrate-donde-puedo-comprar-sin-receta-ahora-puerto

Ivane81

(Okezi36, 2019.03.31 05:26)

http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/evista-comprar-sin-receta-fiable-usa http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/mometason-bestellen-online-in-der-schweizerische http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/kann-ich-generisches-cefixim-100-mg-g-nstig-kaufen http://wu-world.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tiotropio-sin-receta-urgente http://recampus.ning.com/profiles/blogs/zyloprim-allopurinol-100mg-moins-cher-sans-ordonnance-zyloprim http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-fulvicin-entrega-r-pida http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/beloc-50-mg-como-posso-comprar-gen-rico-r-pido-pela-internet https://www.nettingchat.com/blogs/post/67373 http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-erotadil-tadalafil-bon-marche-sans-ordonnance http://showmeanswer.com/index.php?qa=49042&qa_1=acheter-robaxin-methocarbamol-generique-robaxin-pharmacie https://lesko.com/q2a/index.php?qa=47641&qa_1=probenecida-comprar-sin-receta-y-pagar-con-visa http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-ledipasvir-y-sofosbuvir-urgente http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/8654 http://brooklynne.net/profiles/blogs/prikap-carbidopa-levodopa-25mg-achat-vente-de-carbidopa-levodopa http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/minocycline-hydrochloride-comprar-en-una-farmacia-online-r-pido http://www.facecool.com/profiles/blogs/kann-ich-felden-piroxicam-jetzt-kaufen-felden-kaufen-kosten http://bricolocal.com/profiles/blogs/topiramate-bon-marche-livraison-gratuit-achat-topiramate-avec http://i-m-a-d-e.org/qa/19983/ligne-viagra-marche-fiable-sildenafil-citrate-pharmacie-paris http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/amoxicilina-clavulanato-750-250mg-onde-comprar-gen-rico-urgente http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/androxinon-50-mg-baisse-prix-acheter-androxinon-et-bicalutamide http://whazzup-u.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-adalat-sin-receta-fiable-per http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-anastrozol-1-mg-barato-uruguay http://ggwadvice.com//index.php?qa=68283&qa_1=donde-para-ordenar-raloxifeno-ahora-nicaragua http://quainv.com/blogs/post/54055#sthash.nHjc9jCj.kyPBNOTg.dpbs http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/prochlorperazin-5mg-online-bestellen-ohne-rezept-schweiz